Mad i hverdagen

Hvidovre Kommune prioriterer højt, at alle børn i dagtilbud får tilbudt sunde og ernæringsrigtige måltider i løbet af dagen, og at maden så vidt muligt er økologisk.

I Børnehuset Baunevangen tilbydes alle børn mad og mellemmåltider. Køkkenet sørger for, at der tages hensyn til ønsker om halal og vegetarisk mad.

Vi serverer følgende måltider:

  • Morgenmad fra kl. 6.30-7.30 
  • Formiddagsmåltid ca. kl. 9
  • Frokost ca. kl. 11
  • Eftermiddagsmåltid ca. kl. 14

Børnene bruger rigtig meget tid på at spise og på at deltage i måltider. Derfor er det vigtigt, at vi som institution forholder os til, både hvad god madkultur og god måltidskultur er. For os, er det nemlig to ting, som både skal betragtes hver for sig, og som hænger sammen.

Madkultur handler om de råvarer, vi bruger, og den mad vi producerer. Måltidskultur handler om den måde, vi spiser maden på. Hvordan vi forholder os til dette, kan I læse mere om i vores kostpolitik herunder:

Kostpolitik 2024

Kostpolitikken er udarbejdet i samarbejde med personalet, køkkenet og bestyrelsen og har denne gang haft meget fokus på brugen af sukker i institutionen og til fødselsdagen. Så vær opmærksom på vores nul-sukker politik til fødselsdage.