Traditioner

Vi ser traditioner som værdifulde til at skabe holdepunkter hen over et år, og til samlet set at skabe en rød tråd ift. vores pædagogiske arbejde med de pædagogiske læreplaner. Vi bruger med andre ord vores fester og traditioner, som ramme for læreplansarbejdet, idet vi i forbindelse med de forskellige fester og traditioner har fokus på forskellige læreplanstemaer.

I Baunevangen har vi følgende traditioner:

Februar - her holder vi fastelavn. Børnene kommer udklædt, og vi slår katten af tønden. I ugen op til fastelavn klipper vi pynt og snakker om fastelavnstraditioner.

Marts/april - fejrer vi påske. I ugerne op til klipper vi påskepynt og leger påskelege. Det hele afsluttes med en storslået påskefrokost med traditionelle påskeretter og fint pynt på bordene.

Maj - har vi plantens dag. Arrangementet er for børnene og deres bedsteforældre. Bedsteforældrene kommer med en blomst eller plante, som de planter sammen med deres barnebarn/børnebørn på legepladsen. Der sluttes af med kaffe, kage og fælleslege på legepladsen. I ugerne op til har vi "fingrene dybt i jorden".

Juni - her holder vi sommerfest. Festen er for børn, forældre og søskende. Vi starter med forskellige leger og boder på legepladsen. Vi har stort kage -og frugt bord, med kåring af fineste, bedste, anderledes kage eller frugtfad. Der sluttes af med kaffe og kage.

Juli - er feriemåned. Vi er sammen på kryds og tværs og arbejder med forskellige temaer som er bestemt i personalegruppen.

August - fejrer vi høsten. På selve dagen for høstfesten har børnene frugt, urter, planter mv. med, som bliver udstillet. I løbet af dagen bliver der lavet mad og andet, som nydes om eftermiddagen til forældrekaffe. I ugerne op til har vi fokus på dét, der gror'.

November - holder vi lanternefest. Festen er for børnehavebørnene og starter med en dukketeaterforestilling. Herefter går børnene i optog med tændte lanterner rundt på legepladsen og slutter med fælles sang på boldbanen.

December - fejrer vi julen. Til julefesten er der gløgg og æbleskiver samt "julelege" på stuerne og i Rytmiksalen. Festen slutter med dans om juletræet og fælles sanglege på boldbanen. I ugen op til laves pynt til juletræet, og der tales om julens traditioner. Juletræ indkøbes og pyntes om formiddagen. I løbet af måneden synges der julesange, leges julelege og laves hemmeligheder.